Teatteri

Teatteri

Kiinnostaako Sinua improvisaatioteatteri, haluaisitko kokeilla rajojasi lavalla, unohtaa ramppikuumeesi ja kehittää esiintymistaitoja? Tarvitsetko välineistövuokraa yksityisiin tapahtumiin tai haluatko yksinkertaisesti nauttia teatterin taiasta? Vaasassa toimivat muun muassa Suomen ainoa kaksikielinen ylioppilasteatteri Ramppi ja kyseisestä teatterista polveutunut Intopiukeet-improvisaatioryhmä. Tällä sivulla voit lukea lisää Vaasan alueen urbaanista teatterikulttuurista.

IMPROVISAATIOTEATTERI INTOPIUKEET
VAASAN YLIOPPILASTEATTERI RAMPPI

Improvisaatioteatteri Intopiukeet

Kuva: Intopiukeet

Intopiukeet viihdyttää Vaasassa ja Vaasan alueella improvisaatioteatterin muodossa, jo yli kymmenen vuoden kokemuksella. Intopiukeiden toiminta sai alkunsa, kun vuonna 2006 muutamat Vaasan ylioppilasteatteri Rampissa mukana olleet jäsenet perustivat oman improvisaatioryhmänsä. Intopiukeiden tarjontaan kuuluu viihdeimprovisaatioformaatit sekä kokoillan improvisaationäytelmät. Intopiukeiden toiminta on keikkamuotoista, joten Intopiukeiden keikkakalenteria kannattaa seurata heidän omalla verkkosivullaan. Intopiukeet on siis liikkuva improvisaatioteatteriryhmä, jonka voi myös tilata esimerkiksi omaan tapahtumaan tai juhlaan esiintymään! Intopiukeet tarjoavat myös improvisaatiokoulutusta aikuisille ja lapsille.

Missä? Intopiukeet ovat liikkuvaa sorttia! Seuraa keikkakalenteria Intopiukeiden verkkosivulla tai kurkkaa heidän some-tilejä Facebookissa tai Instagramissa.
Kenelle? Kaikille improvisaatioteatterista kiinnostuneille.
Hinta? Hinta vaihtelee tapahtumasta riippuen. Lähetä Intopiukeille keikkakysely, jos haluat buukata ryhmän omaan tilaisuuteen esiintymään!

Intopiukeiden nettisivut

Vaasan Ylioppilasteatteri Ramppi

Syksyllä 2018 Rampilla esitettiin jännittävän kutkuttava, komediallinen dekkari nimeltä Ansa. Kuva: Vaasan Ylioppilasteatteri Ramppi

Vaasan Ylioppilasteatteri Ramppi on Suomen ainoa kaksikielinen ylioppilasteatteri. Se on perustettu vuonna 1991 ja sen tavoitteena on tuoda Vaasaan uudenlaista, kekseliästä ja kokeilevaa teatteria kuitenkaan unohtamatta perinteistä teatterilinjaa. Teatteri pyrkii tuomaan kunkin näyttelijän lahjat esiin muun muassa käyttäen omia teatteriohjaajia.

Teatteri järjestää ohjelmistossa olevia näytöksiä Vaasan keskustassa sijaitsevassa Ego-salissa. Vuodesta 2005 alkaen Ramppi on myös järjestänyt kesäteatterinäytöksiä Scandic Tropiclandian rannassa. Heinäkuun alussa ensi-iltaan tulevat kesäteatterinäytökset keräävät katsojamäärältä paljon katsojia ja myös Ramppilaisille ne ovat vuoden suurin produktio. Kesänäytelmät ovat vaihdelleet vuosien varrella aina koko perheen Peppi Pitkätossu-näytelmistä Leevi and the Leavings -musikaaliin.

Huomionarvoista on myös, että Rampilta voit tilata erilaisia räätälöityjä keikkoja niin yksityis- kuin yritystilaisuuksiin. Nämä tilaisuudet rakennetaan aina yhdessä tilaajan kanssa vastaamaan tilaisuuden tarpeita ja tilaajan toiveita. Hinta sovitaan myös tilauskohtaisesti. Ramppi on toteuttanut muun muassa lyhyt- ja lastennäytelmiä, koulutuksia ja muita performansseja. Lisäksi Ramppi myös vuokraa äänentoistokalustoaan kuten mikrofoneja sekä valotekniikkaa.

Rampilla on myös oma yhdistyksen jäsenistö, joka koostuu eri-ikäisistä ihmisistä, joita yhdistää halu tehdä teatteria. Jäsenistössä toimivat henkilöt toimivat erilaisissa tehtävissä Rampissa kuten lavastajina, puvustajina, ääniteknikkoina, ohjaajina, tanssijoina ja monissa muissa teatterin tekemiseen liittyvissä tehtävissä. Jäsenistö myös järjestää teatteriharrastusta tukevia tapahtumia sekä teatterimatkoja ympäri Suomen.

Tervetuloa mukaan ja nauttimaan ennen kaikkea uudesta teatterista!

Missä? Ego-sali: Hietasaarenkatu 1, 65100 Vaasa (käynti sisäpihalta). Kesäteatteri: Lemmenpolku 3, 65170, Vaasa
Kenelle? Kaikille teatterin ystäville.
Hinta? Liput 5­­–15€ (lapset (alle 12v.), varusmiehet, siviilipalvelusmiehet, työttömät ja eläkeläiset usein huomioitu hinnoittelussa)
Esteettömyys? Ego-sali on esteetön, pyörätuolikatsomopaikan tarpeesta on hyvä ilmoittaa lippuvarauksen yhteydessä.

Vaasan ylioppilasteatteri Rampin nettisivut