Muu toiminta

Muu toiminta

Muu urbaanin kulttuurin toiminta voi olla tutustumista ihmisiin, vieraiden ruokalajien maistelua ja opettelua, uuden kielen opettelua ja uusia ystäviä. Tutustu Mira ry:n toimintaan alla!

Kansainvälinen kulttuuriseura Mira ry

Haluatko oppia tuntemaan uusia kulttuureja ja monenlaisia kansalaisuuksia edustavia ihmisiä? Entä kiinnostaako sinua jakaa omaa kulttuuritietämystäsi muille? Kansainvälinen kulttuuriseura Mira ry järjestää monipuolista eri kulttuureja yhdistävää toimintaa Vaasan alueella. Miran kerhot ja tapahtumat toimivat luonnollisena ja vapaamuotoisena matalan kynnyksen kohtaamispaikkana erilaisten kulttuurien edustajien välillä. Uusiin ihmisiin voi tutustua esimerkiksi kahvikupposen ääressä, uutta kieltä opetellessa tai etnisiä ruokia kokatessa.

Nuorten aikuisten sekä kansainvälisten opiskelijoiden keskuudessa suosittuja aktiviteetteja ovat erityisesti ystäväkahvila Cafe Spica ja keittiökerho Kitchen Club. Cafe Spica kokoaa yhteen iloisen joukon erilaisia ihmisiä viettämään aikaa vapaan seurustelun, suomen kielen harjoittelun ja erilaisten teema-aktiviteettien parissa. Keittiökerhossa suomalaiset, maahanmuuttajat ja kansainväliset korkeakouluopiskelijat tutustuvat eri kulttuurien keittiöihin kokkaamalla yhdessä erilaisia pienruokia.

Lapsiperheille tekemistä tarjoaa ilmaisutaito- ja askartelukerho Kolobok, jossa lapset ja vanhemmat pääsevät piirtämään, maalaamaan, leikkimään ja kahvittelemaan yhdessä muiden kerholaisten kanssa.

Mira ry järjestää vuosittain myös suurempia yleisötapahtumia, kuten lokakuussa pidettävän Maailman päivän ja toukokuisen Mahdollisuuksien torin. Tapahtumissa esitellään muun muassa monikulttuurisen kentän järjestötoimijoita ja vaikutusmahdollisuuksia. Lisäksi luvassa on tanssi-, musiikki- ja lauluesityksiä sekä ruokamaistiaisia eri puolilta maailmaa.

Tasa-arvoisuus ja suvaitsevaisuus ovat Mira ry:n toiminnan ytimessä, ja monikulttuuriseen toimintaan ovatkin tervetulleita kaikki kiinnostuneet taustasta, iästä tai uskonnosta riippumatta. Mikäli kulttuuritapahtumien ja kerhojen järjestäminen kiinnostaa, voi Mira ry:n aktiiviseen joukkoon ilmoittautua myös vapaaehtoiseksi.

Missä? Ystäväkahvila Cafe Spica: Kerhohuone Elvan. Raastuvankatu 8, 65100 Vaasa & Kyläkeskus, Vanhan Vaasan katu 8, Ristinummi
Kitchen Club: Kerhohuone Elvan. Raastuvankatu 8,65100 Vaasa.
Lastenkerho Kolobok: Setlementti Vestis, Isokyläntie 46, 65280 Vaasa.
Kenelle? Kaikille monikulttuurisesta toiminnasta kiinnostuneille.
Hinta? Toiminta on maksutonta, halutessaan toimintaa voi tukea vapaaehtoisella maksulla.
Esteettömyys? Mira ry:n toiminta järjestetään tiloissa, joihin on esteetön pääsy.

Mira ry:n nettisivut