Tanssi

Tanssi

Vaasassa pääset nauttimaan afrikkalaisista tai argentiinalaisista rytmeistä Kpanlogo Yede ry:n ja Tangocho Vaasan tapahtumissa, kursseilla ja workshopeissa. Tanssi on erinomainen tapa tutustua uusiin ihmisiin, edistää yhdenvertaisuutta, oppia vieraista kulttuureista ja, mikä tärkeintä, pitää hauskaa. Anna rytmien viedä ja seuraa tietäsi Vaasan urbaanin kulttuurin sydämeen.

KPANLOGO YEDE
TANGOCHO WASA

Kpanlogo Yede ry 

Kpanlogo Yede on monikulttuurinen kansalaisjärjestö, jonka tavoitteena on edistää suvaitsevaisuutta, yhdenvertaisuutta ja yhteenkuuluvuutta musiikin ja tanssin avulla. Vuodesta 2009 lähtien toiminut Kpanlogo Yede järjestää yksityistunteja ja työpajoja afrikkalaisesta tanssista ja rytmeistä. Tunneilla pääset kokeilemaan monenlaisia instrumentteja, kuten kpanlogo-, gome- ja djembe-rumpuja. Aktiivinen yhdistys on monessa mukana. Yksityisopetuksen lisäksi Kpanlogo Yede esiintyy ahkerasti festivaaleilla, seminaareissa ja yksityistilaisuuksissa sekä järjestää tapahtumia Pohjanmaan alueella. Lisäksi järjestö on pohjanmaalaista monikulttuurisuutta edistävän 13 Studios -hankkeen perustaja. Järjestön toimitilat löydät Vaasan Kulttuurikasarmilta.

Let the rhythms flow -lausahduksestakin tunnettu Kpanlogo Yede uskoo musiikin yhdistävään voimaan. Kpanlogo Yede tekee yhteistyötä muun muassa kuntien, pakolaiskeskusten, koulujen ja vanhainkotien kanssa. Järjestämällä tapahtumia ympäri Pohjanmaata yhdistys haluaa saattaa ihmisiä yhteen ja tuoda afrikkalaista kulttuuria tutummaksi. Tapahtumiinsa järjestö toivottaa tervetulleeksi kaikki afrikkalaisesta kulttuurista kiinnostuneet ikää, sukupuolta ja kansallisuutta katsomatta.

Kpanlogo Yede päivittää kuulumisiaan aktiivisesti myös blogissaan sekä sosiaalisen median kanavissaan.

Missä? Kasarmi 13 (Korsholmanpuistikko 6).
Kenelle? Afrikkalaisesta kulttuurista, tanssista ja rummuista kiinnostuneille.
Hinta? Yksittäinen kurssitunti maksaa noin 10–15 euroa.
Esteettömyys? Kpanlogo Yeden tiloihin on esteetön pääsy.

Kpanlogo Yeden nettisivut

Tangocho Wasa

Tangocho Wasa vie mukanaan tangon pyörteisiin! Tangocho tarjoaa alkeis- ja jatkokursseillaan argentiinalaisen tangon opetusta niin aloittelijoille kuin myös kokeneemmille tangon taitajille. Kursseihin kuuluu opetusta viikoittain sekä mahdollisuus harjoitella omatoimisesti Tangochon tanssisalilla. Kurssit alkavat tammikuussa ja syyskuussa. Lisäksi Tangocho järjestää viikonloppukursseja pari kertaa vuodessa ja satunnaisesti milonga-tanssi-iltoja.

Argentiinalainen tango on monimuotoinen tanssi, joka kätkee sisälleen erilaisia tyylejä, liikkeitä ja musiikkia. Tangochon kursseilla käydäänkin läpi myös argentiinalaisen tangon kulttuuria. Lisäksi Tangocho esittelee kotimaisia ja ulkomaalaisia tangotapahtumia.

Vaasassa argentiinalainen tango sai alkunsa muutaman harrastajan voimin yli kymmenen vuotta sitten. Vuonna 2012 kaikki harrastajat haluttiin saada samaan paikkaan ja näin syntyi Tangocho Wasa -seura. Seura harjoitteli aluksi vaihtuvissa tiloissa, mutta sai sitten oman tilan Kasarmialueelta. Tila remontoitiin nykyiseksi tanssisaliksi, ja se toimii kotina Tangochon kursseille ja kaikille harrastajille, uudemmille ja vanhemmille argentiinalaisen tangon ystäville.
Tangochon opettajina toimii nykyisin Raija Heikkilä ja Tuomas Panttila.

Missä? Korsholmanpuistikko 6–8, Kasarmirakennus nro 13, Tila 103.
Kenelle? Argentiinalaisesta tangosta kiinnostuneille, sekä vasta-alkajille että kokeneemmille harrastajille. Tanssin ystäville ja uutta harrastusta etsiville.
Hinta? Kurssimaksu 75€/kausi. Jäsenmaksu 20€/kalenterivuosi.
Esteettömyys? Ei ole esteetön.

Tangocho Wasan nettisivut